verfaillie-logo

kinesitherapie

Wat is kinesitherapie?

Het woord ‘kinesitherapie’ vindt zijn oorsprong in het Oudgrieks. Het vormt een samenstelling van kinèsis (κῑ́νησῐς ) = ‘beweging’ en therapeía (θεραπεία) = ‘zorg’. Bewegingszorg of -therapie dus.

Kinesitherapie heeft als doel acute of chronische bewegingsproblemen te behandelen en te herstellen via revalidatie en bewegingsoefeningen. Door gebruik te maken van fysische (manuele druk, koude, warmte,…) en technische middelen helpt de kinesist je lichaam te herstellen.

oranje-cirkel-light-dienst-09

Algemene kinesitherapie

oranje-cirkel-titel-05

De algemene kinesitherapie richt zich op het behandelen van klachten in het bewegingsapparaat zoals spier- en gewrichtspijn. Zowel acute klachten als chronische problemen worden in de praktijk aangepakt. Daarbij hoort de revalidatie na een operatie, houdingscorrectie, herstel na een trauma,...

specialisaties

Manuele lymfedrainage volgens Vodder

oranje-cirkel-titel-05

Het menselijk lichaam bestaat voor bijna 80% uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, bloed-, lymfe- en hersenbanen. De taak van het lymfevocht is onder andere de afvalstoffen uit je lichaam verwijderen (draineren) en zo je lichaam te zuiveren en te voeden. Lymfedrainage is dus een natuurlijke functie in je lichaam.

Door stress, ziekte, een operatie of een trauma kan deze functie bemoeilijkt worden en kan er vochtophoping (of oedeem) ontstaan. De manuele lymfedrainage volgens Vodder is een massagevorm waarbij de kinesist de werking van je lymfestelsel stimuleert en zo vochtophopingen in je lichaam verwijdert.

Behandelbare klachten

De lymfetherapeut behandelt mensen met onder andere volgende klachten:

 

  • zwellingen (oedeem)
  • bloeduitstortingen
  • spierpijnen of spierletsels
  • klachten aan het zenuwstelsel b.v. gezichtsverlamming, migraine
  • klachten als gevolg van stress
  • keel-, neus- en ooraandoeningen
  • bloedcirculatiestoornissen

"Healing is an inside job"

B.J. Palmer

oranje-cirkel-light-08

Pre- en postnatale kinesitherapie

oranje-cirkel-titel-05

Een zwangerschap en bevalling vragen veel van je lichaam. Prenatale oefeningen maken je lichaam klaar voor de bevalling. Je krijgt technieken aangeleerd voor een vlotte, rustige bevalling. Postnatale oefeningen helpen je lichaam optimaal te recupereren van de zwangerschap en bevalling.

blauwe-cirkel-06

Last van spierpijn? Nek- of rugklachten? Wij helpen je.